Tampereen Valtuustokokous 25.10.2021

Katsoin kyseisen kokouksen jälkeenpäin Youtube-suoratoistopalvelusta niiltä osin, kuin Veikko Vallinin puheenvuoro asiassa herätti eri sosiaalisen median alustoissa keskustelua. Ymmärrän kyllä mitä Vallin sanoo, mutta minun on hankala löytää totuuteen perustuvia argumentteja hänen väitteidensä tueksi. Sen sijaan, se mitä on kuultavissa painottuu vahvasti tunnepitoisten mielikuvien luomiseen raiskauksien, väkivaltaisuuksien, ulkomaalaistaustan, kulttuuritaustan, ruotsalaisen poliisin lausuman mielipiteen ja rikoksia tehneiden nimien perusteella (jotka ruotsalainen poliisi nosti asiassaan, jota Vallin siteerasi) esille.

Käytännössä keskustelu eteni niin, että ensiksi hyvin hienovaraisesti lähdettiin liikkeelle siitä, kuinka haittamaahanmuuto luo Tampereen Hervannasta maahanmuuttajakeskittymän. Toiseksi ongelmakohdaksi Vallin näkee Multiojan. Kolmanneksi niin monta muutakin maahanmuuttajataustaista aluetta Tampereella. Ongelma itsessään ei Vallinin puheenvuorossa rajoitukkaan yht’äkkiä ulkomaalaistaustaan, vaan pahimpia ongelmanaiheuttajia ovat Vallinin mukaan maahanmuuttajataustaisten jälkeläiset. Seuraavaksi nousee esiin takapajuinen, kehitysmaalaisuus, jonka Vallin yhdistää Muslimeihin ryhmänä. Viittaukseen ollaan ynnätty muun muassa virke ”meitä on huijattu”, joka nyt ainakin allekirjoittaneelle jää näiltä osin epäselväksi, että ketä meitä Vallin tarkoittaa. Ei ainakaan allekirjoittanut koe millään tavalla tulleensa huijatuksi sen perusteella mitä Vallin sanoo.

Vallin ihmettelee, että miksi Suomeen ei oteta kristittyjä pakolaisia. Jään tässä kohtaa miettimään, että miksi ei. Helposti selvittelemällä löydän tietoa tästä, että niiltä osin, että kristityissä maissa ei ole juurikaan tällä hetkellä kriisejä, kuten ilmastokriisi, sota, humanitaarinen kriisi tai muu köyhyys käynnissä. Vielä hieman pidemmälle menevällä jatkoselvittelyllä käy ilmi, että kriisimaissa (joita Vallin kutsuu kehitysmaiksi) ollaan käyty kyllä kristittyjen maiden toimesta sotimassa, josta johtuen nykyään päällä oleva kriisi on alkanut tai pahentunut entisestään.

Loppunkaneettina Vallin siirtyykin siihen, että syy on ylipäätään kaikissa maahanmuuttajataustaisissa henkilöissä, joiden persoonaan tavalla tai toisella pitää aina ynnätä rikollisjärjestöjen perustaminen ja klaaniutuminen (?)

Itselleni jää hieman avoimeksi, että mitä Vallin todella sanoo. Ehkä tämä johtuu siitä, että minkäänlaista järjellistä perustelua Vallin ei esittämilleen aiheille tunnu olevan nostamassa.

Vallin sen sijaan toteaa loppukaneetissaan, että ruotsissa lausuntonsa esittänyt poliisi ynnää maahanmuuton ja vanhuspalveluin, koulujen, sairaaloiden jne jne. kriisin yhteen. En tarkkaan ottaen osaa sanoa, että mihin Vallin tällä pyrkii.

Vallinin puheenvuorot Tampereen Valtuuston kokouksessa eivät avanneet mitään uutta ainakaan allekirjoittaneelle perussuomalaisten näkövinkkelistä. Minun on vaikea tunnistaa Vallinin puheissa minkäänlaista perää edelleenkään. Tämä varmasti johtuu pitkälti siitä, että olen työskennellyt niin monta vuotta sote – palveluissa, että näkemykseni ei nojaa siihen ajatukseen, jossa esimerkiksi rikollisuus, päihdeongelmat tai syrjäytyminen olisi kulttuuri tai rotusidonnaista. Saati sitten uskontoon liittyvä tekijä. Ehkä Vallinilla on siis omanlaisensa tietolähteet, joiden luotettavuus allekirjoittaneen on kuitenkin em. aihealueiden esiinnostamisen kautta kyseenalaistettava.

Itselleni Vallinin tämän iltainen Tampereen valtuuston kokous ei tarjonnut mitään uutta. Oikeastaanhan tämä oli sitä samaa, mitä Vallin ja Perussuomalaiset ovat aina olleet nostamassa esiin. Todellisuushorisontti tuntuu nyt vaan karkaavat kauas. Meillä ei edelleenkään ole palavia kehiä kaupunkiemme ympärillä, vaikka Mestari Halla-aho näin uhosikin. Meillä ei edelleenkään ole pimeydessä vaeltavia muukalaisia raiskaamassa kaikkia vastaantulijoita. Mitä meillä siis on? Meillä on puolue, joka istui vuonna 2015 suomen hallituksessa, kun sen itsensä mukaan nimeämä ”pahin maahanmuuttajien maanvaltaus alkoi”. Tosiasiassa on kysyttävä – onko Perussuomalaiset hyötyneet vaiko hävinneet tuon aikaisten maahanmuuttajien läsnäolosta? Minä olen näkevinäni, että he ovat hyötyneet. Mitä sinä olet mieltä?

https://www.youtube.com/watch?v=QJElxkveZ4c&t=13944s

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s